duminică, 25 august 2013

Cum a inceput totul

Descriere:

O senzatie usoara de neliniste. Incepi sa iti pui intrebari despre sensul vietii, locul tau in lume, cine esti, care iti sunt prietenii adevarati si care or fi antidepresivele care se dau fara reteta la farmacie.

Apoi vin parintii intr-o vizita scurta. De doua saptamani.

Captezi un virus care te tine la pat o saptamana.

Se schimba conducerea la job, incep perioadele de proba, trainingurile, presiunile si noile responsabilitati, creste riscul concedierii sau riscul sa iti bagi tu picioarele si sa pleci aruncand hartiile in sus, dand din maini si tipand ca in reclama de la Vodafone.

Apoi prietena ta cea mai buna se cupleaza. Zici „pa-pa” in gand de pe acum viitoarelor sambete petrecute in club, filtrand barbati si dansand pana dimineata. Ea e acum de cealalta baricada. Zici „pa-pa” si noptilor petrecute ca fetele, plimbarilor lungi si iesirilor zilnice la un pahar de vin.

In continuare ajungi acasa si te trezesti cu sufrageria inundata. De trei ori.

Iti pui patura in cap sperand la un somn lung de 12 ore. Si te trezesti dupa doar 6 ore in sirenele pompierilor.

Ce se intampla in continuare:

1.     In filme: stai in fata scarii la incercand sa aprinzi o tigara. Apare un barbat brunet, inalt cu ochii negri oferindu-ti un foc. Mentioneaza ca arati ca si cum ai avea nevoie de companie si se asaza langa tine in tacere. Apoi iti ofera o bautura. Te face sa razi. Apoi devine barbatul vietii tale si le spune copiilor tai povestea de mai sus. Iti deschizi propria afacere. Iti ierti parintii. Scrii o carte. Si dansezi toata noaptea la nunta prietenei tale.

2.     In realitate: iti dai seama ca tigarile nu mai ajuta si ca oricum ai aprins-o invers pe ultima. Mergi la cumparaturi si cumperi 4-5 bluzite dintr-un foc. Mergi la film si te uiti urat cand casierul intreaba: „Un singur bilet?”. Te uiti cum scade suma din cont si mai cumperi o pereche de cercei. Pe care ii urasti cand ajungi acasa. Iti suni prieteni vechi. Cu unii iesi, altii iti recomanda seriale si iti promit sa iti faca cunostinta cu cineva la un moment dat. Scrii toata ziua. Te indopi cu paste in sos alb si vin. Trecutul se intoarce si te musca de fund. Te cauta tipul care apare on and off de 5 ani. Te cauta tipa care ti-a fost prietena buna cativa ani la rand. Pana ti-a suflat iubitu’ de sub nas. Tentatia e mare. Parca te-ai intoarce la copii. Parca te-ai intoarce la Alex. Parca pana la urma prietenele impart totul si nu mai e asa de grav. Iti dai seama ca vine toamna. Si ca apoi o sa vina  si Craciunul. Si Revelionul. Si ziua ta.

Instructiuni de supravietuire:

      1.Incearca sa nu plangi. Nu are rost. Faci riduri si ai deja 25 de ani, oricum or sa apara ele in curand si fara ajutorul tau.

      2. Incearca sa nu bei. Asta va duce la punctul 1.

      3. Incearca sa nu faci planuri de viitor sau sa te gandesti la sensul vietii. Asta va duce la punctul 2. 

      4.Trecutul e trecut. Si oricand poti sa scrii despre asta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu