duminică, 7 aprilie 2013

Hei, avem tort!


Si hei, noi n-o sa gustam din el in seara asta.

Pentru ca asa se intampla cateodata cu feliile de tort. Le primesc doar unii. Si chiar ca nici nu mai conteaza.

Nu mai conteaza nici ca tigarile mele au disparut la fel ca tipul brunet, nici ca nu mai e gheata in frigider si imi voi bea lichiorul fara, nici ca vasele mele stau nespalate de o saptamana, nici ca bro vrea an open relatinoship, nici ca tipul cu zambet de milioane se uita in oricare alta directie numai la mine nu, nici ca mi-am lasat ultimii bani in schimbul unei sticle de cherry.

Nu atata timp cat pot sa dansez, cat timp fustele scurte si maieurile mulate inca mai stau pe mine, cat inca pot sa mai port o carte in geanta chiar daca sunt in club, cat inca pot sa beau fara sa ma doara capul, sa imi aprind o tigara in fata scarii si sa ascult linistea de la trei dimineata, cat inca pot sa pastrez amintiri vii, cat inca vor mai fi oameni care sa ma imbratiseze pana imi ating sufletul, cat inca vor mai fi oameni pe care ii voi iubi chiar daca spun aceleasi glume expirate, poarta aceleasi haine ca saptamana trecuta,  sunt transpirate si obosite si nu mai au nimic nou cu care sa ma surprinda.

Nu mai conteaza nici ca fostul meu terapeut mi-a zis ca nu mai vede nicio solutie pentru mine, nici ca a trebuit sa traversez pe partea celalata cand l-am  vazut pe baietelul in hanorac albastru care obisnuia sa isi lase manuta in mana mea, nici ca poate dansul, pielea si fustele mele scurte vor fi in zadar.

Nici ca poate nu voi spune nimanui vreodata “esti tot ceea ce niciodata nu am stiut ca am avut nevoie.”

M-am trezit intr-o noapte acu’ vreo doi ani. Nu avusesem niciun cosmar. Pur si simplu m-am trezit in mijlocul noptii cu o durere mai ascutita si mai seaca decat taietura unei foi A4. Si in  acel moment mi-am dat seama ca acea durere ar putea sa dureze pentru totdeauna, fara drept de apel, fara doar si poate, fara sa existe vreun Dumnezeu cu care sa ma cert. Ar fi putut continua la nesfarsit, un etern purgatoriu pe care nici toate pastilele din lume nu l-ar fi stins. Noaptea neagra a sufletului, ar numi-o unii sfinti. Si totusi, dimineata m-am  trezit si durerea disparuse. I-am zis multumesc din tot sufletul unui Dumnezeu pe care nu il cunosc. Era tot ce mai puteam face.

Si tot ce mai pot face eu acum este sa ma bucur de miscarile mele atunci cand ma simt darnica, sa dau din umeri cand mi se spune ca nu se poate, sa admir cateva puncte de sudoare pe fruntea unei persoane dragi, sa tastez febril cuvinte fara noima, sa ma bucur de aprecierile unor necunocuti si sa stau intr-o zona in care viata e simpla si misto. Si fara sens.



5 comentarii:

  1. Obrăzniciile Elenei.
    http://elenaalexandranistor.blogspot.ro/

    1. Introducere
    M-am hotărât brusc sa scriu despre ceea ce scrie ea. Nu este neapărat un semn de impotență (de obicei când nu ești în stare să creezi ceva, te apuci să comentezi ce-au scris alții...) - dar asta e părerea mea. Mai mult, a scrie despre ce scrie ea este, poate, în egală măsură a crea pentru ca adesea un scrierile ei sunt deschideri care închid. Fără a-mi dori să îmi pun în cap iubitorii lui Minulescu (printre care mă număr și eu), este asemănător cu ce a făcut el. A fost atât de nesuferit încât a creat un stil și l-a ucis, deoarece nu mai ai cum să mai scrii ca el fără să fii acuzat de plagiat.
    Dar să revenim la Elena. Lumea ar spune despre EA ca este obraznică. Eu aș spune că este provocatoare. Probabil este același lucru, dar totul depinde de cum te raportezi la asta. Obraznic și provocator sunt două fețe ale aceluiași lucru: ÎNDRĂZNEALĂ. Și îți devin oglindă: dacă ești defensiv, este obrăznicie. Dacă te simți în stare, este provocare. Asta este Elena. O măsura a puterii celor ce-o citesc. O încercare a puterii celor ce doresc să îi supraviețuiască. Nu voi vorbi despre obrăzniciile ei ci despre provocările ei. Obrăzniciile, din punctul meu de vedere, sunt doar acele mici chestii intime picante, împărțite în doi. Intim. Provocările sunt publice -să știe și sa vadă lumea ca ți-ai asumat ceva.
    Obrăznicii, în sensul dat de tanti Țuți și nea Nae (vecinii tăi de vis-a-vis) sunt îndrăznelile pe care nu le poți accepta ca provocări (deși TARE ți-ai dori și ți-ar plăcea). Sunt îndrăznelile pe care nu ți le poți asuma, pe care nu le poți accepta. SPER ca îndrăznelile cu care mă voi confrunta de-a lungul vieții să îmi fie mereu provocări și nu obrăznicii... Sau poate voi deveni și eu, într-o bună zi, nea Nae...
    Mai mult decât atât – nu este vorba despre Elena, ci este vorba despre gândurile ei. Poate că Elena o fi obraznică (Elena-femeia), dar gândurile ei sunt provocări.
    Ideea acceptării provocării e interesantă – practic ai câștigat din momentul în care ai acceptat. Pentru că victoria nu înseamna neapărat să duci la bun sfârșit provocarea, ci să îți învingi teama de eșec. Teama de a te face de râs.
    Ceea ce mă îmbată în rândurile ei este aroma dulce-amărui. Este atât de tristă în bucuria ei, atât de plină de speranță în tristețea ei, atât de mi-se-n-rupistă în toate cele încât nu poți să nu o iubești și să-ți vină s-o iei de ciuf (dacă te țin curelele!!!), în același timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. initial am inteles ca ai avut tort si nu l-ai impartit cu el/ea/alte personalitati ale tale (din NOI) si tineam sa te intreb daca ai suflat in lumanari, daca ti-a placut, daca ti-ai pus vreo dorinta ascunsa. abea apoi am luat in considerare ca poate altcineva (el/ea/alte personalitati ale tale :) ) ar fi avut tort si nu a vrut sa imparta, sa ai si tu o feliuta, sa primesti felia ta (meritata, presupun). si chiar nici nu mai conteaza, nu, ca era prea dulce si se pune pe solduri oricum. in schimb, o limonada....
    http://www.youtube.com/watch?v=tXYYaZhYZcA

    am citit recenzia lui alexander azubi despre tine si datorita lui voi face sapaturi si amanuntite invetigatii in trecuta intimitate a lui Minulescu, dar nu pot sa nu ma amuz putin. e ciudat sa citesti reclama unui om pe propriul sau blog si inca scrisa de altcineva; nici macar un act de infatuare sau asa ceva! astept cu nerabdare partea a doua dupa introducere, despre Elena-copil, poate, sau despre iubirile-Elenei, sau cine stie ce ne rezerva literatura on-line. (tin sa specific ca aceasta nu e o dovada explicita de rautate, desi probabil asa poate fi interpretata)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Si totusi, dimineata m-am trezit si durerea disparuse."

    Oare chiar disparuse, sau te-ai obisnuit cu ea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu ma obisnuiesc niciodata cu durerea (ma rog, poate doar cand ma epilez:P) - in rest avem o relatie plina de surprize :D

    RăspundețiȘtergere